Ja wykorzystałam makaron świderki, ale może być on dowolny.
W zakładce MAKARONY znajdziecie również inne szybkie pomysły na obiad.
Może i Wy podzielicie się swoimi pomysłami na ekspresowe danie.
Składniki
300 g makaronu świderki
2 łyżki masła klarowanego
3 garście świeżego szpinaku
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
400 g śmietany (dałam 18%)
sól
pieprz
szczypta płatków chilli
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić na sicie.
Na patelni rozgrzać masło klarowane i zeszklić na niej cebulę pokrojoną w piórka.
Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek i smażyć około 1 minuty.
Dodać liście szpinaku, chwilę smażyć i wlać śmietanę. Wszystko doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą płatków chilli.
Smażyć aż sos będzie gęsty, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.
makaron ze szpinakiem
smakowicie:)
OdpowiedzUsuń