Idealnie smakuje np z sałatką wiosenną
Sezon grillowy w pełni więc może Wam się przyda taki pomysł na kurczaka.
Polecam!
Składniki
1 podwójna pierś z kurczaka
2 łyżki soku z cytryny
100 g startego zółtego sera
sól
pieprz
Piersi z kurczaka podzielić na kotlety. Każdy z nich skropić lekko sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Ułożyć kurczaka na tacy aluminiowej na grilla lub na patelni grillowej, a następnie zrumienić z jednej strony, obrócić i zrumienić na drugiej stronie. Na koniec każdy kotlet posypać startym serem i przykryć folią aluminiową. Grillować do rozpuszczenia się sera.
grillowany kurczak pod serową kołderką
dałabym jeszcze pomidory suszone na wierzch by było kolorowo:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam grillowane mięsko :)
OdpowiedzUsuńtakie mięsko z chęcią bym zjadła
OdpowiedzUsuń