Podawać można z ryżem, ziemniakami, kaszą lub jako samodzielna przekąska.
Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów na różne dania z mięsem w roli głównej.
Polecam również przepis na skrzydełka w sosie barbecue
Składniki
12 skrzydełek z kurczaka
1 szklanka mąki pszennej
3 płaskie łyżeczki soli
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka oregano
3 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżeczka gorczycy
4 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1/4 łyżeczki imbiru
olej do głębokiego smażenia
Skrzydełka umyć odciąć najmniejszą część, która nie będzie wykorzystana.
Każde skrzydełko przeciąć w połowie.
Mąkę wymieszać z wszystkimi wymienionymi przyprawami bardzo dokładnie.
Każde skrzydełko obtoczyć z każdej strony w panierce i smażyć na głębokim tłuszczu.
Kiedy będą już rumiane wyjąć na papierowy ręcznik, aby odsączyć tłuszcz.
skrzydełka smażone
Polecam również
skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce
udka drobiowe z prodiża
udka pieczone w pomidorach
pierś z kurczaka pod pierzynką
uwielbiam:)
OdpowiedzUsuń