poniedziałek, 4 maja 2015

Skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce.

Składniki:

10 skrzydełek z kurczaka
5 łyżek płatków kukurydzianych
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/4 łyżeczki ostrej papryki
1/4 łyżeczki pieprzu
sól
olej do głębokiego smażenia

Wykonanie:

Skrzydełka przygotować  dzieląc je na trzy części.
Do miseczki wsypać pokruszone płatki,mąkę kukurydzianą i przyprawy.
Wszystko wymieszać.
W głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć skrzydełka obtoczone dokładnie  w panierce.
Wyłożyć usmażone skrzydełka na ręcznik papierowy.







23 komentarze:

  1. Znam ten przepis z płatkami kukurydzianymi. Mięsko wychodzi pierwsza klasa. Nie raz już jadłam skrzydełka przyrządzone w podobny sposób- palce lizać. Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie skrzydełka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie chrupiące skrzydełka są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne, juz widzę że by mi posmakowały i to bardzo

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszności :) Lubię skrzydełka, także w takiej formie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam chrupiące panierki ;) Smakowite.

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja robię tak piersi z kurczaka - nie lubimy w domu skrzydełek :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skrzydełka też są smaczne, ale smaki są różne :)

      Usuń
  9. My akurat nie lubimy skrzydełek ale nasz brat jest ich fanem :D Smakowałyby mu :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Panierka z płatków super pomysł, i jakie chrupiące mniam

    OdpowiedzUsuń
  11. Mam ochotę porwać talerz i zjeść wszystko sama :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Świetny pomysł na kurczaka:) Muszę koniecznie wypróbować.

    OdpowiedzUsuń