środa, 18 marca 2015

Kotlety z kurczaka rosołowego

Składniki:

Mięso z kurczaka ugotowanego w rosole
1 łyżeczka musztardy
1 jajko
2 łyżki śmietany 18%
2 łyżki bułki tartej
2 ogórki kiszone
1/2 pęczka koperku
sól
pieprz

Panierka
jajko
bułka tarta
olej do smażenia

Wykonanie:

Kurczaka oddzielić od kości i mięsko zmielić przez maszynkę.
Ogórki zetrzeć na tarce.
Wszystkie pozostałe składniki połączyć i wyrobić na jednolitą masę,
doprawić solą i pieprzem. W razie gdyby kotlety były zbyt rzadkie dodać bułkę tartą .
Formować małe kotleciki.
Obtoczyć je w jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na oleju z obu stron do zarumienia.
Kotleciki podałam z sosem śmietanowo-pieczarkowym
przepis tutaj





34 komentarze:

  1. Świetny pomysł na zagospodarowanie resztek! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Często zostaje mi mięso z rosołu,przepis wykorzystam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wykorzystane mięso.

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł :-) kotleciki muszą być pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Były smaczne i udało się wykorzystać mięso z rosołu :)

      Usuń
  5. Świetny pomysł na obiad. Kotleciki wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fantastyczny pomysł :) Chyba dzięki Tobie mój pies zacznie nieco głodować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajny pomysł na wykorzystanie kurczaka z rosołu.
    Muszą być pyszne, ogórek kiszony nadaję im charakteru :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Takie kotleciki to wspomnienie z dzieciństwa. Bardzo smaczne zresztą :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny pomysł! Ta musztarda i ogórki muszą fanie ożywiać smak mięsa rosołowego

    OdpowiedzUsuń
  10. Muszę kiedyś zrobić, pyszne muszą być:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zazwyczaj z mięsa rosołowego robi się pasztet, a tu taki fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  12. świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Super pomys, muszę mamie sprzedać przepis; )

    OdpowiedzUsuń
  14. bardzo lubię wykorzystywać pozostałości z jednego obiadu do drugiego, a tu proszę jeszcze jak świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Pyszne, ja tak tez lubię wykorzystywać ;)))

    OdpowiedzUsuń
  16. Trochę krytyki dla niektórych wstawiających komentarze , najpierw zróbcie a potem zachwalajcie . A co do przepisu to niezły .

    OdpowiedzUsuń