środa, 18 marca 2015

Łosoś na szpinaku z pieczarkami

Dzisiejszy przepis ma nr 100 na moim blogu.
Dziękuję Wam wszystkim, że jesteście komentujecie i motywujecie mnie do dalszej pracy.
Ja w zamian  obiecuję jeszcze więcej przepisów na  smaczne dania.




Składniki:

4 kawałki  łososia
250 g świeżego szpinaku
200 g pieczarek
2 łyżki masła klarowanego
sok z jednej cytryny
sól
pieprz cytrynowy
pieprz ziołowy

Wykonanie:

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki a następnie na patelni rozgrzać masło i podsmażyć je. Doprawić solą i pieprzem ziołowym, a na końcu dodać szpinak i smażyć 2 minuty ciągle mieszając.
Łososia posypać solą i pieprzem cytrynowym.
Na patelni grillowej obsmażyć rybkę z dwóch stron.
Na talerzu ułożyć szpinak z pieczarkami, a na wierzchu  łososia.
Całość polać sokiem z cytryny.










11 komentarzy:

  1. Pyszna propozycja. Ciekawy dodatek pieczarek do szpinaku. Gratuluję 100 przepisu :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łosoś i szpinak to doskonałe połączenie :) Nabrałyśmy apetytu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię lososia, biorę całą porcję; )

    OdpowiedzUsuń
  4. I łosoś i szpinak, ale pyszność, biorę w ciemno! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. kocham łososia, ta wersja rewelacyjna! ostatnio często jem ryby także skorzystam z pewnością :)

    OdpowiedzUsuń