Bardzo smaczne, a pracy mało. Przepis, a raczej pomysł, który możecie wypróbować.
Parówki w przepisie można zastąpić kabanosem.
Na blogu znajdziecie przepisy również na inne krokiety np. takie z makrelą wędzoną, pyszne krokiety z pieczarkami czy krokiety z ziemniakami serem i boczkiem.
Składniki na 10 szt
10 kromek chleba tostowego
5 długich cienkie parówki
2 jajka
2 łyżki śmietany (dałam 18%)
10 plasterków żółtego sera
sól
pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
Z każdej kromki chleba tostowego odkroić cieniutko skórki z każdej strony i każdą kanapkę rozwałkować wałkiem do ciasta.
Parówki przekroić na pół.
Jajka roztrzepać ze śmietaną, szczyptą soli i pieprzu.
Na każdą kromkę chleba ułożyć plasterek sera i parówkę. Zwinąć w rulonik dociskając troszkę mocnej na złączeniu.
Obtoczyć krokiety w jajku ze śmietaną, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju układając je złączeniem do dołu.
krokiety z chleba tostowego
Wygląda wyśmienicie! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i gratuluję
OdpowiedzUsuńPolecam!
UsuńNie wpadladlabym na to, dobry pomysł, wypróbuje dzisiaj na kolacje :) W ogóle świetny blog, trafiłam przypadkiem i juz jakis czas temu dodałam do zakładki ulubione :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPolecam wypróbować, bo są bardzo smaczne.
UsuńDziękuję za miłe słowa i pozdrawiam serdecznie.
Zrobię na pewno.Wiem i już czuję że będą pyszne.Dziękuję za świetny pomysł.
OdpowiedzUsuńSą bardzo smaczne.polecam😁
OdpowiedzUsuńja robilam troszke inaczej, smarowalam kazda kanapeczke bialym serkiem juz gotowym w przyprawach do smarowania, na to kladlam plaster sera i gotowanej szynki i zawijalam. Potem panierowalam normalnie jak krokieta nikt z gosci nie odroznil smaku:))tylko najlepiej podawac do tego jakis sosik lub dip zeby nie bylo za sucho. Goscie zajadali sie ze smakiem :))
OdpowiedzUsuńwygladaja pysznie -musze wyprobowac-Dziekuje
OdpowiedzUsuń