piątek, 1 lipca 2016

Pasta rybna z żółtym serem

Idealna pasta do chleba z wędzonej ryby i dodatkiem żółtego sera. Bardzo lubimy takie pasty, które można urozmaicać różnymi dodatkami i za każdym razem mamy inny nowy smak. Majonez można zamienić na jogurt naturalny, dzięki czemu pasta będzie mniej kaloryczna.
Jeśli macie ochotę na inne smarowidła to zapraszam tutaj, gdzie podane jest kilka pomysłów na pyszne kanapki.

Składniki
1 wędzona makrela
100 g startego żółtego sera
1/2 pęczka szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól
pieprz

Z makreli usunąć ości i ugnieść widelcem.
Wymieszać z pozostałymi składnikami.

pasta rybna z żółtym serem

6 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczna pasta! Ze świeżym pieczywem pychotka! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! Polecam! Tez lubię takie pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pasty rybne to u nas w domu podstawa. Takiej z żółtym serkiem jeszcze nie jadłam, ale kusi, oj kusi :) Pozdrawiam serdecznie :) Miłego weekendu życzę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja za rybą nie przepadam,ale moje chłopaki wręcz przeciwnie

    OdpowiedzUsuń