środa, 16 sierpnia 2017

Placki z miodem

Placki bezglutenowe na bazie serka mascarpone i maślanki.
Idealne na śniadanie lub kolację. Dzieci uwielbiają takie placki. Można podać z dżemem lub ze śmietaną. W zakładce PLACKI I PLACUSZKI znajdziecie inne przepisy i pomysły.
Szczególnie polecam placki twarogowe z truskawkami

Składniki
2 łyżki jogurtu naturalnego
250 g serka mascarpone
3 łyżki miodu
2 jajka
1 szklanka maślanki
1 szklanka czubata mąki kukurydzianej
olej do smażenia

Jogurt, maślankę, miód i jajka roztrzepać trzepaczką lub widelcem. Dodać mascarpone i ponownie wymieszać.
Na koniec wsypać mąkę kukurydzianą i dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką małe placki.
Smażyć na rumiano z dwóch stron.

placki z miodem

3 komentarze:

  1. pyszne,idealne na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pikne placuszki paniusiu i da sie zrobić tylko dam mąkę pszenną innej nie mom. Tyż winne być pyszne. Tak ? A w piątek będą w sam raz. To do następnego "zaglądania". pa

    OdpowiedzUsuń