poniedziałek, 28 marca 2016

Babka dwa smaki

Piękna pogoda, mnóstwo jedzenia, wspólnie spędzony czas z rodziną to właśnie czas świąt.
Lubię ten czas, kiedy można pozwolić sobie na wielkie lenistwo, obejrzeć wspólnie fajny film, zagrać w gry planszowe, porozmawiać, pośmiać się. Czyż to nie jest miłe?
Szkoda, że czas tak szybko płynie i już za nami jeden dzień.
Wam również życzę mile spędzonego czasu.

Składniki
4 jajka
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju
2 łyki kakao
3 łyżki mleka

50 g czekolady mlecznej


Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ucierając dodać olej.
Ciasto podzielić na dwie części.
Jasną wyłożyć na dno formy z kominem, a do drugiej dodać kakao, mleko i wymieszać.
Wyłożyć na jasną część ciasta.
Piec w 180 stopniach C około 50 minut do tzw suchego patyczka.
Polać rozpuszczoną czekoladą



babka dwa smaki


6 komentarzy:

  1. Ja się wczoraj wyjadłam różnych babek za wszystkie czasy, a dzisiaj ciąg dalszy, ale na Twoją i tak bym się jeszcze skusiła! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam :) w 100% się udaje :)

    OdpowiedzUsuń