niedziela, 19 lipca 2015

Jaglanka z jagodami

Pyszne i zdrowe śniadanko  i to nie tylko dla dzieci.
Zamiast jagód można dodać inne owoce sezonowe. Ja wykorzystałam do przygotowania płatki jaglane, których już nie trzeba przelewać wrzątkiem.

Składniki
2 szklanki mleka
3/4 szklanki płatków jaglanych
1 szklanka jagód
2 łyżki miodu (lub cukru)
1 łyżeczka masła

Wykonanie

Mleko wlać do garnka i wsypać płatki jaglane. Gotować do momentu aż zgęstnieją.
Po ugotowaniu dodać miód, masło i wymieszać.
Podawać z jagodami lub innymi owocami

jaglanka z jagodami

4 komentarze:

  1. Lekko, smacznie zdrowo:)
    Super logo!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo i to jest przepyszny deserek lub śniadanko :) Połączenie idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super deser i do tego zdrowy czyli taki jak lubię, jestem fanką kaszy jaglanej.

    OdpowiedzUsuń