wtorek, 15 listopada 2016

Babeczki czekoladowe z budyniem

Czekoladowe babeczki z budyniem w środku. Do tej pory wspominam ten smak. "Niebo w gębie".
Znikają natychmiastowo.
Bardzo lubię różne babeczki, bo są łatwe do zrobienia, szybkie i smaczne.
Idealne na wszelkie imprezy. Na blogu w zakładce Ciastka znajdziecie inne przepisy na pyszne babeczki.
Kto się skusi na jedną słodką czekoladową babeczkę?



Ciasto (około 22 szt babeczek)
3 jajka
3/4 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju

0,5 l mleka
1 budyń waniliowy
Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu

Dodatkowo
cukier puder do oprószenia

Do miski wbić jajka, dodać cukier i zmiksować na gładko.
Dodać pozostałe składniki i miksować do połączenia się składników.
Piec w foremce na 12 babeczek. Do każdego otworu włożyć papilotkę i nakładać ciasto do jej połowy wysokości, a nastepnie łyżeczkę budyniu.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka).
Wyjąć i wystudzić


babeczki czekoladowe z budyniem 





4 komentarze:

  1. Bardzo dawno nie jadłam wypieków z budyniowym nadzieniem. Czas to zmienić. Poproszę babeczkę! :) Jest tak apetyczna, że chyba zniknęłaby ode mnie z talerzyka z prędkością światła. Pozdrowionka! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zjadłabym teraz taką jedną...mm

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja się chętnie skuszę, bardzo apetycznie wyglądają :))

    OdpowiedzUsuń