czwartek, 2 kwietnia 2015

Babka z kremowym serkiem

Składniki:

240 g serka philadelphia
170 g masła
1 szklanka cukru
1,5 łyżki wanilii (dałam jeden cukier waniliowy)
4 jajka
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

lukier

1 szklanka cukru pudru
2 łyżki ciepłej wody
1 łyżka soku z cytryny
Wszystkie składniki utrzeć

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Do masy dodawać po jednym jajku stale miksując.
Dodać serek , a na końcu mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie
wymieszać łyżką.
Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać
ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C około 1 godziny
Po wystudzeniu ciasto polukrować 


Źródło przepisu: mojewypieki.com


28 komentarzy:

  1. Musi być wilgotna i pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajna babeczka, kolejna do wypróbowania :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowna,a u mnie dziś tylko babeczki...

    OdpowiedzUsuń
  4. Babka bardzo smacznie wygląda :) Ten dodany serek to strzał w 10.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam wypieki z kremowym serkiem, pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam używać do wypieków tego amerykańskiego serka <3 Super przepis, babka wygląda wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Waniliowa babka z serkiem..., pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajna babeczka, napewno musi być pyszna

    OdpowiedzUsuń
  9. świetna babka i dodatek tego serka bardzo ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń
  10. bardzo smaczny pomysł na babkę :) Wesołych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń