poniedziałek, 26 marca 2018

Surówka z kapusty pekińskiej z ajvarem

Surówka z kapusty pekińskiej z ajvarem. Świetny dodatek do obiadu i kanapek. Podałam ją z ziemniakami puree i kotletem mielonym. Może i Wy skusicie się na taki prosty i smaczny obiad.
Więcej przepisów na dodatki do obiadów znajdziecie na moim blogu w zakładce SURÓWKI.
Polecam Wam również surówkę z kapusty pekińskiej z ananasem.
Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach.

Składniki
1 średnia główka kapusty pekińskiej
1 średnia marchewka
1 pączek rzodkiewek
1 mała cebula
8 pomidorów koktajlowych
Sos
1 czubata łyżka majonezu
150 g śmietany (dałam 18%)
1 czubata łyżka ajvaru
sól
pieprz

Kapustę pekińską drobno posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory przekroić na dwie części. Wszystko wymieszać i doprawić lekko solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sosu wymieszać i wlać do surówki. Ponownie dokładnie wymieszać.

surówka z kapusty pekińskiej z ajvarem

1 komentarz:

  1. ale dawno nie jadłam kapusty pekińskiej, oj za dawno!

    OdpowiedzUsuń