środa, 15 kwietnia 2015

Zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki:

500 g pieczarek
1,5 l  bulionu mięsnego
3 średnie marchewki
1 pietruszka
1 kawałek selera
1 łyżka masła klarowanego
1 mały por
200 g makaronu
250 ml śmietany kremówki
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
sól
pieprz
2 łyżki posiekanego koperku


Wykonanie:
Marchewkę, pietruszkę,seler, por obrać i  pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa.
W garnku zagotować bulion,  dodać podsmażone warzywa, pieczarki pokrojone w plasterki,
liść laurowy, ziele angielskie i gotować. Wszystko doprawić solą i pieprzem.
Na koniec dodać śmietanę.
Makaron ugotować osobno według instrukcji na opakowaniu.
Zupę podać z makaronem i posypać koperkiem.
Smacznego









3 komentarze: