wtorek, 30 czerwca 2015

Camembert z ananasem

Lubicie taki serek smażony?
Ja lubię i często robię z żurawiną. Dzisiaj jednak inaczej, bo z ananasem i winogronami.
Spróbujcie, bo naprawdę jest bardzo smaczny. Chrupiąca skórka, a w środku lejący się serek.
Pyszności!

Składniki:
2 serki camembert
4 plastry ananasa z puszki
1 szklanka winogron
4 łyżki bułki tartej
2 zółtka
2 łyżeczki śmietany
sól
olej do smażenia

Wykonanie:

Serki przekroić na dwie połówki.
Żółtka roztrzepać widelcem wraz ze śmietaną. Lekko posolić.
Każdy plaster sera namoczyć w żółtkach ze śmietaną , a następnie w bułce tartej, po czym jeszcze raz w żółtkach i bułce tartej.
Smażyć na oleju z dwóch stron, aż będzie rumiany ser.
Ułożyć na talerzu ser ,a następnie plaster ananasa  i winogrona.
Podawać gorące.

camembert z ananasem

11 komentarzy:

  1. z ananasem to jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha. Fajny pomysł z tym ananasem :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie pyszności! Jak ja dawno nie jadłam takiego serka! Przepis właśnie trafił na sam szczyt mojej listy do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Prosta, ale za to jaka pyszna przystawka, mniam

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię takie serki z pieprzem albo chili ale na słodko z ananasem nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię taki serek z dodatkami. J

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubimy ten ser ale nie jadłyśmy go nigdy smażonego a już tym bardziej z ananasem :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja camemberta podaje w trochę inny sposób ale ten też mi się podoba!! obserwuje:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Na to nie trzeba mnie namawiać bardzo lubię tak że wpadam na jeden kęs ;-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Na to nie trzeba mnie namawiać bardzo lubię tak że wpadam na jeden kęs ;-)

    OdpowiedzUsuń