piątek, 19 czerwca 2015

Kasza manna z bananami-mus

Mus bananowy na bazie kaszy manny to idealna propozycja na deser lub na śniadanie.
Pożywny i smaczny.

Składniki:

2 szklanki mleka
4 łyżki kaszy manny
3 łyżki cukru ( lub według własnego uznania)
sok z połówki cytryny
3 banany

Wykonanie:
Kaszę mannę wymieszać z mlekiem i  gotować na małym ogniu , stale mieszając. Kaszka lubi się przypalać.
Kiedy będzie już gęsta to odstawić do wystygnięcia.
Banany pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować na gładko. Skropić cytryną i wymieszać.
Kaszę zmiksować, aby była puszysta, a następnie dodawać łyżką stopniowo banany i stale miksując.
Wlać do pucharków i udekorować bananem.


kasza manna z bananami-mus


5 komentarzy:

  1. Pyszny deserek :-) bardzo takie lubię :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kaszka manna kojarzy mi się z... przedszkolem:) Bananowej jeszcze nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kaszka manna to deser z dzieciństwa :) plus banany? to musiało być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam kaszę mannę uwielbiam :) smak dzieciństwa

    OdpowiedzUsuń
  5. Banan i kasza manna to doskonała propozycja deseru dla dzieci - tych małych i dużych:) Bardzo miła forma podania. Odrobina cytryny przełamuje delikatny smak banana. Pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń