niedziela, 7 maja 2017

Placki kajmakowe

Placki kajmakowe idealne na śniadanie lub kolację. Bardzo smakują dzieciom podane z owocami i szklanką mleka. Bardzo szybkie do zrobienia i  smaczne.
Można zrobić z połowy porcji, bo wychodzi ich dużo. Ja robiłam dla sześciu osób i było ok.
Na blogu w zakładce PLACKI znajdziecie inne pomysły.
Szczególnie polecam placki twarogowe  z truskawkami

Składniki
1 puszka kajmaku (400 g )
2 jajka
1 szklanka mleka
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia

Kajmak zmiksować z jajkami i mlekiem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i ponownie zmiksować.
Na patelni rozgrzać masło i smażyć placki na rumiano z dwóch stron.

placki kajmakowe




4 komentarze:

  1. każde placki chętnie zjem ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł:) Takich nie znałam, a muszę powiedzieć, że jestem ogromną fanką takich placuszków:) Czy one nie wychodzą bardzo słodkie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Według mnie nie są, ale każdy ma inny smak.

      Usuń