piątek, 16 stycznia 2015

Sałatka makaronowa z ziołami prowansalskimi.

Składniki:

400 g makaronu świderki
3 ząbki czosnku
1 por
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
4 jajka
1 świeży długi ogórek
3 łyżki ziół prowansalskich
5 łyżek majonezu
sól

Wykonanie:

Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
Fasolę odcedzić na sitku i przepłukać.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Por pokroić w półplasterki, ogórek w kosteczkę.
Dodać kukurydzę,zioła prowansalskie,sól i majonez.
Dokładnie wymieszać.
Smacznego.


5 komentarzy:

  1. Pyszne danie, Dzięki ,Gorąco pozdrawiam,Miłego dnia....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję i życzę miłego dnia :)

      Usuń
    2. przepyszna!!!! robiłam już dwa razy, szybka, smaczna :) dziękuję za przepis! :)

      Usuń
  2. Co zamiast kukurydzy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można pominąć, ale polecam jednak z kukurydzą

      Usuń