piątek, 6 lutego 2015

Sałatka z krewetkami.

Składniki:

3 średnie pomidory
50 g masła klarowanego
20 szt krewetek średnich
1/2 pęczka natki pietruszki
2 małe ząbki czosnku
1/2 cytryny
1 sałata
sól pieprz

Wykonanie:

Na patelni rozpuścić masło i wrzucić obrane krewetki.
Czosnek przecisnąć przez praskę i smażyć wraz z krewetkami.
Wcisnąć sok z 1/2 cytryny.
Następnie dodać natkę pietruszki, sól, pieprz i smażyć ciągle mieszając około 2 minuty.
Na półmisku ułożyć opłukaną i osuszoną sałatę oraz  pomidory pokrojone w ćwiartki.
Wyłożyć krewetki z patelni, a następnie wszystko polać maślanym sosem, który
powstał w czasie smażenia.






2 komentarze:

  1. Kocham krewetki, w tej sałatce wyglądają bardzo apetycznie :)
    też niedawno robiłam ale mam ochotkę na więcej :)

    OdpowiedzUsuń