poniedziałek, 1 czerwca 2015

Twarożek z rzodkiewką.

Przedstawiam Wam pomysł na śniadanie i jako dodatek do kanapek.
Domowy twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Wiosenny serek z nowalijkami.

Składniki:

250 g twarogu
5-6 rzodkiewek
2 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki śmietany
sól
pieprz

Wykonanie:

Twaróg rozgnieść widelcem, dodać starte na tarce rzodkiewki,posiekany szczypiorek i śmietanę.
Doprawić solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

6 komentarzy:

  1. Pyszny jest! Kolejna rzecz, która nieodłącznie kojarzy mi się z dzieciństwem. Taki twarożek, chlebuś, szklanka kakao i było się w raju :D :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie też często twarożek w takiej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super! Idealnie sprawdził by się na śniadanie :-)
    Pozdrawiam!
    sniadanieubasi.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Jest świetny, ja jeszcze dodaję ząbek rozgniecionego czosnku. Bardzo wzbogaca smak.

    OdpowiedzUsuń