czwartek, 23 lipca 2015

Pomidory z nadzieniem kukurydzianym

Miałam ochotę na sałatkę, ale kiedy ją robiłam wpadł mi do głowy  pomysł, że podam ją w pomidorach. Faszerowane pomidory to był strzał w dziesiątkę. Smakowały rewelacyjnie i  pięknie się prezentowały.
Fajna przekąska na imprezy.

Składniki:
5 twardych pomidorów średniej wielkości
3 ogórki małosolne 
3 jajka ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:
Z pomidorów ściąć delikatnie górę i łyżeczką wydrążyć środki. 
Ogórki  pokroić w kostkę. 2 jajka posiekać drobno, a trzecie pokroić w ćwiartki do dekoracji.
Kukurydzę odcedzić na sitku.
Wszystko wymieszać wraz ze szczypiorkiem i majonezem. Doprawić solą i pieprzem.
Nałożyć sałatkę do pomidorów i ułożyć na półmisku.
Ozdobić listkami bazylii.


pomidory z nadzieniem kukurydzianym




9 komentarzy:

  1. Faktycznie ciekawe. Czy sałatka bardzo ucierpi, jeśli majonez zamienię na jogurt grecki?

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł. Sałatka wygląda apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podoba mi się to podanie, bardzo apetyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super wyglądają. Świetna przekąska :)

    OdpowiedzUsuń