Wspaniale chłodzi, świetnie smakuje i idealny na upały.
Składniki
1/2 małego arbuza
cukier do smaku według własnych potrzeb
sok z jednej cytryny
2 szklanki wody mineralnej
1 szklanka lodu
Schłodzonego arbuza pokroić na kawałki i usunąć pestki.
Zmiksować go wraz z lodem. Dodać sok z cytryny, cukier do smaku i mocno schłodzoną wodę mineralną.
Zmiksować i wlać do szklanek.
arbuzowy napój
Jaki optymistyczny kolor:)
OdpowiedzUsuńI to jest mój numer jeden na upały ! Ostatnie tygodnie nie mogłam się obyć bez arbuza :}
OdpowiedzUsuńPyszności, od samego patrzenia robi mi się chłodniej :D
OdpowiedzUsuńCzęsto wykorzystuję arbuza do koktajli, super się sprawdza :-)
OdpowiedzUsuńW sam raz na dziś:)
OdpowiedzUsuńUwielbiamy arbuza ale bardziej pod postacią stałą :)
OdpowiedzUsuńIdealne orzeźwienie na te gorące dni ;-)
OdpowiedzUsuń