poniedziałek, 12 października 2015

Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką

Zawsze do obiadu lubię mieć surówkę. Dzisiaj zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej z rzodkiewką . Jeśli macie ochotę na inną wersję przystawki z kapustą pekińskiej to również znajdziecie na moim blogu np z marchewką (przepis), albo z sosem curry, którą uwielbiam (przepis).
Ja takie sałatki lubię również jako dodatek do kanapek i od razu smakują lepiej.

Składniki:
1 średnia główka kapusty pekińskiej
1 puszka kukurydzy
1 pęczek rzodkiewek
100 g jogurtu naturalnego
1 cebula
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
oregano
szczypta cukru

Kapustę posiekać, dodać odsączoną na sitku kukurydzę, drobno posiekaną cebulę i pokrojoną rzodkiewkę.
Majonez połączyć z jogurtem i  doprawić przyprawami .
Wlać do sałatki  i wymieszać.

surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką

8 komentarzy:

  1. Dawno nie jadłam surówki z kapustki pekińskiej, zrobię dzisiaj:)

    OdpowiedzUsuń
  2. dla mnie nie może być obiadu bez surówki! Nawet od pierogów ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha surówka :) Zawsze lubiłyśmy takie dodatki do obiadu, które zjadałyśmy w sumie jak główny posiłek xD

    OdpowiedzUsuń