wtorek, 13 grudnia 2016

Naleśniki budyniowe

Dzisiaj zrobiłam rewelacyjne naleśniki budyniowe, które ostatnio królują w internecie. Spróbowałam i powiem, że koniecznie musicie zrobić.
Przygotowałam je z serem na słodko. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na naleśniki np, drożdżowe, maślane, bananowe itp. Wszystkie pomysły znajdziecie w zakładce  Naleśniki i gofry

Składniki:
2 jajka
400 ml mleka
2 łyżki oleju
400 ml wody
2 budynie waniliowe
2 szklanki mąki pszennej
cukier w razie potrzeby

Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek.
Odstawić ciasto na 15 minut, a następnie smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z obu stron.

Naleśniki budyniowe

4 komentarze:

  1. Nie robiłam jeszcze, ale wszystko przede mną. Naleśniczki uwielbiam niemożliwie, więc na sam widok leci mi ślinka. A jakże ;)
    Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę spróbować, bo takich jeszcze nie jadłam.:)

    OdpowiedzUsuń
  3. robiłam już nie raz,są pyszne:)

    OdpowiedzUsuń