niedziela, 15 lipca 2018

Polędwiczki wieprzowe w boczku

Dzisiaj mam dla Was fajny sposób na polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku. Bardzo smaczne i szybkie do przygotowania. Podałam je z ziemniakami puree i surówką z pora. Smaczny obiad, który Wam polecam. Na blogu w zakładce MIĘSA zajdziecie mnóstwo przepisów na różne rodzaje mięs takich jak wieprzowina, drób, dziczyzna,wołowina, jagnięcina.
Jeżeli przygotowaliście dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję.

Składniki
1 duża polędwiczka wieprzowa
10 plasterków boczku (około)
2 łyżki musztardy dijon
2 łyżki musztardy francuskiej
2 średnie cebule
4 łyżki oleju
sól
pieprz

Polędwiczkę pokroić w kawałki około 5 cm .
Musztardy wymieszać razem. Każdy kawałek mięsa posmarować musztardami i obwinąć plasterkiem boczku. Układać w naczyniu do zapiekania nie zawiniętą częścią mięsa do dołu, a następnie posmarować górę polędwiczek.
Pomiędzy kawałkami roladek ułożyć pokrojoną cebulę w kawałkach.
Całość oprószyć solą i pieprzem oraz polać olejem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż mięso będzie rumiane i miękkie. (piekłam około 20-25 min)

polędwiczki wieprzowe w boczku


1 komentarz: