środa, 15 lipca 2015

Zupa jarzynowa z kurczakiem.

Lubię zupy, lubię je gotować , ale strasznie nie lubię ich fotografować.
Nie umiem zrobić ładnych zdjęć zupy, która jest naprawdę smaczna, a na zdjęciu wygląda bardzo mało apetycznie.
Wiem, je się oczami , ale tym razem musicie mi uwierzyć na słowo. Zupa była pyszna.

Składniki:

1,5 l wywaru mięsnego ugotowanego na kurczaku
mięso z kurczaka ugotowane w wywarze (wykorzystałam pierś )
1 kawałek selera (korzeń)
1 garść fasolki szparagowej
kilka różyczek kalafiora
3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 pęczka koperku
200 ml śmietany
sól
pieprz

Wykonanie:
Wywar zagotować , dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę , seler, ziemniaki oraz fasolkę pokrojoną na mniejsze części.
Wszystko gotować około 10 minut po czym dodać różyczki kalafiora i mięso ugotowane z kurczaka bez skóry.
Doprawić solą i  pieprzem.
Gotować do miękkości warzyw. Na koniec wlać śmietanę i posypać koperkiem.

zupa jarzynowa z koperkiem







4 komentarze:

  1. Oj babcina zupka :) Wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też mam ten problem z zupami, ale Twoja wygląda bardzo apetycznie :) Chętnie bym porwała porcyjkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smietanka slodka czy kwasna?

    OdpowiedzUsuń