czwartek, 27 sierpnia 2015

Kasza manna z borówkami i kokosem

Smak z dzieciństwa, a zarazem moje wspomnienie.Ile ja się nagotowałam tej kaszy przy trójce dzieciaków.
Jak córka była malutka  nie było jeszcze takich wynalazków jak później, kiedy na świecie pojawiło się dwóch synów, błyskawiczne kaszki z mlekiem bez gotowania.  Teraz, kiedy dzieci są już większe gotuję kaszę z przyjemnością na śniadanie lub robię z niej deser (przepis)

Składniki:
2 szklanki mleka
4 łyżki kaszy manny
1 łyżka wiórek kokosowych
1/2 szklanki borówek
cukier do smaku lub miód

Kaszę mannę wymieszać wraz z mlekiem i gotować na wolnym ogniu stale mieszając. Kasza bardzo lubi się przypalać.
Kiedy będzie już gęsta odstawić z palnika i wsypać cukier oraz wiórki kokosowe.
Wymieszać  dokładnie.
Wlać na talerze i posypać borówkami.
Smacznego

kasza manna z borówkami i kokosem

4 komentarze:

  1. Pycha :) Niby nie możemy kaszy manny na mleku ale jak siostra zrobi to i tak zawsze trochę jej podkradniemy :D

    OdpowiedzUsuń