Miękkie, smaczne mięsko. Podałam je z frytkami i szybką surówką z pora (przepis). Obiad gotowy.
Składniki
1 kg żeberek wieprzowych
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1 płaska łyżeczka papryki słodkiej
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
sól
Żeberka opłukać podzielić na mniejsze kawałki,włożyć do garnka i zalać wodą, tak aby były całe zakryte.
Dodać przyprawy i gotować do miękkości.
Po ugotowaniu mięso osuszyć.
3 łyżki bułki tartej
olej do smażenia
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w bułce tartej .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć żeberka z każdej strony na rumiano.
żeberka panierowane
Panierowanych nie jadłam, smakowite:)
OdpowiedzUsuńWieki nie jadłam żeberek, pysznie się prezentują :-)
OdpowiedzUsuńTakich jeszcze nie jadłam, chyba się skuszę :)
OdpowiedzUsuńŁadnie podane i muszą być smaczne :)
OdpowiedzUsuńMniam, mniam, mój mąż mięsożerca byłby wniebowzięty :D
OdpowiedzUsuńPomysł bardzo ciekawy i do wykorzystania niebawem:)
OdpowiedzUsuń