sobota, 12 grudnia 2015

Pasta z ryby i sera

Pasty do chleba są chyba najlepsze. Można je przygotowywać na różne sposoby. Wystarczy zmienić jeden składnik i mamy nowy smak i świetne smarowidło do pieczywa.
Świeża bułeczka i pasta i mamy śniadanko gotowe. Dzisiaj znalazłam w moich zapasach szafkowych  puszkę szprotek w pomidorach i przygotowałam z niej pastę z dodatkiem sera żółtego. 
Spróbujcie, bo warto.
Jeśli macie ochotę na inne pasty w moim wykonaniu to zapraszam tutaj

Składniki
1 puszka ( 300 g )szprotek w pomidorach 
2-3 łyżki startego żółtego sera
1 mała cebula
1 łyżka sezamu
sól
pieprz
natka pietruszki

Rybę z puszki przełożyć do miseczki wraz z sosem i rozgnieść widelcem. Dodać drobno posiekaną cebulę, sezam, żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko doprawić solą i pieprzem.Wymieszać.

pasta z ryby i sera

18 komentarzy:

  1. Pyszna, też często robię takie pasty do pieczywa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze robiłam z twarogiem, nie dawałam jeszcze żółtego sera:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zawsze robiłam z twarogiem,nie z żółtym serem, smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam spróbować z zółtym serem, bo smaczna

      Usuń
  4. U mnie sprzedają szprotki na wagę to dodam tylko koncentrat lub keczup i będzie charoszo

    OdpowiedzUsuń
  5. Zgadzam się z Tobą, pasty do kanapek są najlepsze, a najfajniejsze jest właśnie to, że za każdym razem można przygotować inną i swobodnie zmieniać jej smak :)

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam! :) bardzo lubię wszelkie smarowidła do pieczywa :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam pasty :) wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. O poproszę, tylko ja bym zblendowała, żeby zbędnie nie gryźć :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chyba jednak wolę bez blendowania :)

      Usuń