środa, 27 stycznia 2016

Galaretka z bitą śmietaną

Czasami mamy ochotę na coś słodkiego, na jakiś fajny deser, ale nie chce się nam robić.
Ja mam na to sposób.
Galaretka i bita śmietana, ale taka własnoręcznie ubijana, a nie kupna.
Do tego doliczamy czas zastygania galaretki i mamy słodki, prosty i smaczny deser.
Przysmak dzieci.

Składniki
2 galaretki (dałam niebieskie)
200 ml śmietany kremówki
cukier puder do smaku
posypka cukrowa

Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlać do pucharków.
Śmietanę mocno schłodzoną ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem.
Udekorować galaretkę śmietaną i posypać posypką cukrową.

galaretka z bitą śmietaną 

3 komentarze:

  1. bardzo ładny z tą niebieską galaretką:) Efekt osiągnięty bo i ładnie i na słodko:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niebieska galaretka zawsze wygląda zjawiskowo :D

    OdpowiedzUsuń