środa, 27 kwietnia 2016

Pieczeń z porem i jabłkiem

Pieczeń z porem i jabłkiem. Idealna do obiadu lub na kanapki.  Bardzo łatwa do zrobienia, nie wymaga wiele pracy, a efekt... Koniecznie musicie spróbować, bo jest bardzo smaczna.
Na blogu znajdziecie również pomysły na inne pieczenie, które Wam bardzo polecam, a wszystko to możecie znaleźć w zakładce mięsa

Składniki
1 kg mięsa mielonego
1 duży por
1 średnie jabłko
1 ząbek czosnku
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki sosu sojowego
sól
pieprz
słodka papryka

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić drobno. Mięso włożyć do miski i wymieszać wszystko bardzo dokładnie z z pozostałymi składnikami.
Mięso przełożyć do  foremki lekko uciskając i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

pieczeń z porem i jabłkiem

8 komentarzy:

  1. Mistrzowskie smaki :) Oj skusiłabym się na takie - mniam! Pozdrowionka! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale super połączenie! Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taka pieczeń dobra jest jako alternatywa do mielonych. Foremkę mam. W sobotę na ryneczku sprzedają wieprzowinę. Do roboty goście będą trzeba coś przygotować

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki dodatek do pieczeni to bardzo smaczny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń