wtorek, 16 sierpnia 2016

Udka pieczone w majonezie i ketchupie

Udka pieczone w majonezie i ketchupie. Szybkie w przygotowaniu, a efekt... Koniecznie musicie spróbować, bo warto. Soczyste, miękkie mięso. Rewelacyjny smak. Można podawać z ryżem, ziemniakami,frytkami. Do tego polecam sałatkę z pomidorów i mamy szybki i smaczny obiad. 
Na moim blogu znajdziecie również inne przepisy na mięsa. 
Polecam 

Składniki
6 udek z kurczaka
3 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
sól
pieprz

Udka oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować każdy kawałek majonezem. Całość polać ketchupem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut. 

udka pieczone w majonezie i ketchupie

8 komentarzy:

  1. Wczoraj dostałam przepis na schab w majonezie muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niby majonez taki tłuściutki i należy go unikać, ale z drugiej strony nie można zaprzeczyć, że fenomenalnie podkręca smak! :) To musi być wspaniałe danie. Pozdrowionka cieplutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szybko i smacznie, tak lubię :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Z przykryciem czy bez?

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam. Udka posmarować tylko na wierzchu czy cale? Piec dół góra czy sam dół czy sama góra? Jaki keczup łagodny pikantny jakaś firma keczupu?
    Pozdrawiam. I z góry dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Udka posmarować całe. Piec góra dół lub z termoobiegiem. Ketchup łagodny lub pikantny według własnego smaku.

      Usuń
  6. Czy smarować naczynie żaroodporne olejem?

    OdpowiedzUsuń