wtorek, 25 kwietnia 2017

Sałatka z młodej kapusty i paluszków krabowych

Sałatka z młodej kapusty z dodatkiem paluszków krabowych. Rewelacyjna w smaku, kolorowa i szybka do zrobienia.
Idealna do obiadu, kanapek lub jako samodzielne danie.
Bardzo lubię sałatki i staram się je robić dość często.
Młoda kapusta już jest w sklepach, więc koniecznie wypróbujcie.
Czekam na Wasze opinie w komentarzach.


Składniki
1 średnia główka młodej kapusty
250 g paluszków krabowych
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
1 pęczek koperku
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól
pieprz ziołowy

Kapustę przekroić na pół i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę i paluszki krabowe drobno pokroić. Kukurydzę odcedzić na sicie.
Szczypiorek i koperek posiekać. Wszystko połączyć z pozostałymi składnikami i wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem.

sałatka z młodej kapusty

5 komentarzy:

  1. nigdy nie próbowałam tych paluszków krabowych,ciekawa jestem czy bardzo czuć je rybą...

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Nie kupuję mrożonych tylko świeże pakowane.

      Usuń