Polecam!
Składniki
1 mała główka czerwonej kapusty
1 średnia marchewka
1 cebula
1 pączek szczypiorku
Sos
200 g śmietany lub jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
oregano
Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i oregano.
Kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno posiekać. Marchewkę, cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek drobno posiekać. Oprószyć lekko solą i wszystko razem wymieszać, a następnie wlać sos i ponownie wymieszać.
Odstawić surówkę na 1 godzinę.
surówka z czerwonej kapusty z sosem czosnkowym
uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPyszna surówka, uwielbiam takie połączenie :)
OdpowiedzUsuń