wtorek, 17 marca 2015

Sałatka brokułowo-kalafiorowa

Składniki:

1 mały kalafior
1 brokuł
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 szklanki rodzynek
1 łyżeczka cukru
sól

Wykonanie:

Kalafiora ugotować na półtwardo, pokroić
Brokuła zalać wrzątkiem i odcedzić po 4-5 minutach, a następnie drobno
pokroić.
Ananasa odsączyć od zalewy i pokroić w kostkę.
Rodzynki zalać wrzątkiem i chwilę moczyć.
Wszystko wymieszać razem wraz z kukurydzą.
Majonez wymieszać z jogurtem, cukrem, solą i dodać do sałatki
Przed podaniem schłodzić.








23 komentarze:

  1. Fajna sałatka, pyszna i kolorowa :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sałatki zawsze chętnie goszczę w mojej kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Interesujące połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pysznie się prezentuje :) chętnie się poczęstuje przepisem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. aż zachciało mi się porobić coś w kuchni! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takiego połączenia jeszcze nie próbowałem, a wygląda smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pięknie się prezentuje ta sałatka :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. lubię takie sałatki szczególnie na Święta :-))

    OdpowiedzUsuń
  9. Pysznie się zapowiada, lubię takie sałatki

    OdpowiedzUsuń
  10. Fajny pomysł na sałatkę :) Jestem na etapie poszukiwań potrwa na świąteczny stół, myślę że będzie to fajna propozycja ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Super przepis ! Mama będzie zachwycona jak jej pokaże :)

    OdpowiedzUsuń