sobota, 28 marca 2015

Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorami

Składniki:

1 mała główka kapusty pekińskiej
1 cebula
3 pomidory
4 ogórki konserwowe
3 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:

Kapustę posiekać. Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę.
Wszystkie składniki wymieszać z misce.
I mamy szybką surówkę do obiadu.
Prawda, że łatwo i smacznie?






20 komentarzy:

  1. Robię taką często, tylko zamiast majonezu skrapiam oliwą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakoś nie mogę się przekonać do wykorzystania kapusty pekińskiej, ale ta propozycja wydaje się naprawdę kusząca ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tata suróweczka jest pyszna :-) bardzo lubię kapustę pekińską, można z jej pomocą zrobic pyszne suróweczki :-)

    OdpowiedzUsuń