wtorek, 29 września 2015

Zapiekanki na bagietce

Zapiekanki takie ba bagietce  kojarzą mi się z czasami szkolnymi. Pamiętam jak w szkole średniej, po lekcjach z koleżankami chodziłyśmy na zapiekanki. Były tam jeszcze najlepsze bułki nadziewane pieczarkami i wspaniałe tosty z pieczarkami i ciągnącym się serem.
To były fajne czasy. Wiecie, że chętnie bym wróciła jeszcze do szkoły. No to się rozmarzyłam . Powrót do rzeczywistości.

Składniki
2 bagietki
3 plasterki salami
3 plasterki szynki
kilka pieczarek
100 g żóltego sera
masło
pieprz
ketchup

Bagietki rozkroić na pół i posmarować masłem.
Na dwóch bagietkach ułożyłam salami , a na dwóch szynkę. Pieczarki pokroić w plasterki . Ser zetrzeć na tarce. Ułożyć wszystko na zapiekankach i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ser się rozpuści.
Po wyjęciu z piekarnika polać ketchupem

zapiekanka na bagietce

3 komentarze:

  1. Bardzo fajne ciepłe kanapki:) też je bardzo lubimy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, taka zapiekanka po dyskotece w czasach studenckich była u nas obowiązkowa! Pycha, choć wędlinkę bym ściągnęła ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo smacznie a nie jak te gotowe paskudztwa :/

    OdpowiedzUsuń