środa, 13 stycznia 2016

Surówka z kapusty kiszonej

Dzisiaj mam dla Was surówkę z kapusty kiszonej. Miałam napisać przepis na ciasto, które upiekłam, ale przyznam się szczerze, że już mi się dzisiaj nie chce.
Chyba dzisiaj zawitał do mnie leniuszek i wygrał. Hi HI czasami tak bywa.
Jeśli nie macie pomysłu na surówkę do obiadu to możecie zajrzeć tutaj. Troszkę się tam ich zebrało.

Składniki
500 g kapusty kiszonej
2 średnie cebule
1 srednia marchewka
2 małe jabłka
3 łyżki oliwy z oliwek
pieprz ziołowy
natka pietruszki

Cebulę drobno posiekać, marchewkę i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko wymieszać z kapustą i pozostałymi składnikami.
Mi smakuje najbardziej, kiedy jest lekko schłodzona

surówka z kapusty kiszonej


11 komentarzy:

  1. Zimą obowiązkowo gości na stole:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham kiszoną kapustę i dość często ją jem :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha! Klasyka gatunku! Wczoraj identyczną robiłam do obiadu! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności! Najlepsza surówka jaką wymyślono :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Surówka z kiszonej kapusty jest pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Klasyczna i zawsze mile widziana na stole :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubimy takie surówki choć nie możemy ich jeść :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam taką :)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń