sobota, 23 lipca 2016

Halibut smażony

Halibut to przepyszna ryba, ale do tych tanich to ona nie należy. Jednak od czasu do czasu warto spróbować. Bardzo lubię ryby, ale ostatnio przygotowuję ich mniej, a szkoda.
Tak wspaniałą w smaku rybę zrobiłam w najprostszy sposób, aby nie psuć jej smaku.
Jeśli macie ochotę na inne moje przepisy z rybami to zapraszam tutaj


Składniki

700 g ryby halibut
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki mąki
sól
pieprz
masło klarowane do smażenia

Rybę skropić z dwóch stron sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a następnie każdy kawałek obtoczyć w mące.
Smażyć na rumiano na rozgrzanym maśle klarowanym.

Halibut smażony

2 komentarze:

  1. Czasem najprostsze dania są najlepsze! W takim wydaniu rybkę bardzoooo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię go,ostatnio jednak jem głównie wędzonego:)

    OdpowiedzUsuń