sobota, 3 czerwca 2017

Surówka z rzodkwi z marchewką

Szybka i smaczna surówka do obiadu z białej rzodkwi i marchewki.
Można ją przygotować z majonezem, śmietaną lub jogurtem naturalnym. Rodzynki można zamienić na żurawinę. W zakładce SURÓWKI znajdziecie przepisy i pomysły na inne surówki do obiadu czy też do kanapek.
Szczególnie polecam surówkę z selera, która bardzo smakuje dzieciom.


1 biała długa rzodkiew
1 duża marchew
1/2 pęczka szczypiorku
2 łyżki rodzynek
1/2 łyżeczki cukru pudru
4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
sól
pieprz

Rzodkiew i marchewkę obrać, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać rodzynki, posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Śmietanę lub jogurt wymieszać z cukrem pudrem i wlać do surówki. Wymieszać.

surówka z rzodkwi z marchewką

2 komentarze: