sobota, 12 sierpnia 2017

Arbuzowa lemoniada

Najlepsza na upały lemoniada zrobiona domowym sposobem. Dzisiaj arbuzowa z dodatkiem ogórka. Gasi pragnienie, chłodzi i jest bardzo smaczna. Miód możecie zamienić na cukier. Dodatkowo wkroić plasterki cytryny.
Jeśli macie ochotę na inne napoje to zapraszam do zakładki NAPOJE.
Szczególnie polecam arbuzowy napój


Składniki:
1 kg arbuza
1 długi ogórek
sok z 1 cytryny
8-9 listków mięty
50 ml miodu lub cukier
1,5 l gazowanej wody mineralnej
kostki lodu

Arbuza pokroić w kostkę i usunąć pestki, a następnie włożyć do dzbanka. Dodać miód lub cukier. Wlać sok z cytryny, dodać kostki lodu, pokrojonego w plasterki ogórka, liście mięty i wszystko zalać wodą gazowaną.

arbuzowa lemoniada

2 komentarze:

  1. Piękna lemoniada!
    Bardzo malowniczo wyglada z tymi pokrojonymi czastkami...
    :)

    OdpowiedzUsuń