Ciasto kinder country bez pieczenia. Bardzo popularne w internecie. postanowiłam i ja spróbować.
Strzał w dziesiątkę. Mega smaczne, szybko się go przygotowuje, a jeszcze szybciej znika z talerza.
Polecam Wam koniecznie spróbujcie i zróbcie.
Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to podzielcie się swoją opinią w komentarzach.
Mile również widziane Wasze zdjęcia potraw.
Składniki
250 g serka mascarpone
400 g śmietany 36%
1 łyżeczka cukru pudru
200 g białej czekolady
100 g czekolady deserowej
100 g czekolady mlecznej
3 szklanki pszenicy w miodzie (płatki śniadaniowe)
200 g herbatników
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ( na parze) i odstawiać do wystygnięcia.
200 g śmietany ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, dodać mascarpone. Stale ubijając dodawać stopniowo rozpuszczoną białą czekoladę. Do ubitej masy dodać 1,5 szklanki płatków i wszystko wymieszać.
W tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć na dnie herbatniki, a następnie wyłożyć masę z białą czekoladą.
Na wierzch ułożyć ponownie warstwę herbatników.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę mleczną wraz z deserową i ostudzić.
Ubić na sztywno 200 g śmietany kremówki i dodawać stopniowo rozpuszczone czekolady.
Wyłożyć na herbatniki i posypać płatkami (pszenica miodem)
Odstawić w chłodne miejsce.
kinder country ciasto bez pieczenia
koniecznie muszę spróbować to ciasto ;)
OdpowiedzUsuńPrawdziwa bomba kalorii, ale warto bo pyszne!
OdpowiedzUsuńTo ciasto uzależnia :)
OdpowiedzUsuń