środa, 30 maja 2018

Zupa z kalarepą

Zupa z młodych kalarep jest rewelacyjna. Jeśli jeszcze nie gotowaliście to polecam. Ogólnie moja rodzina nie przepada za zupami, ale od czasu do czasu gotuję. Więcej przepisów na dania z kalarepą znajdziecie na moim blogu. Polecam kalarepę faszerowaną, duszoną i inne.
Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję.


Składniki:
3 skrzydełka z kurczaka
2 duże kalarepy
2 średnie marchewki
kawałek selera
1 pietruszka
3 średnie ziemniaki
200 g śmietany do zupy
1 łyżka masła klarowanego
1/2 łyżeczki cząbru
sól
pieprz
koperek

Do garnka włożyć skrzydełka i zalać zalać wodą.i zagotować. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki, kalarepę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić na nim pokrojone w kostkę warzywa. Dodać do garnka z mięsem. Doprawić solą, pieprzem i cząbrem.
Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec wlać śmietanę i dodać posiekany koperek.
Nie gotować już.

zupa z kalarepą

1 komentarz: