wtorek, 31 marca 2015

Surówka z białej rzodkwi.

Składniki:

1 średnia biała rzodkiew
1 marchewka
1 jabłko
2 łyżki rodzynek
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka cukru
sól

Wykonanie:

Rzodkiew, marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce
o grubych oczkach.
Dodać rodzynki i wymieszać.
Majonez wymieszać z jogurtem i cukrem, polać surówkę
i dokładnie wymieszać.
Świetny dodatek do obiadu.





20 komentarzy:

  1. Do obiadu świetna w smaku i zdrowa ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Surówkę robimy bardzo często, nie dodawaliśmy rodzynek ale następnym razem dorzucimy garstkę:) Zapraszamy na żeberka - będzie też surówka z białej rzodkwi:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja przyniosę surówkę i przyjdę na żeberka :)

      Usuń
  3. Lubimy białą rzodkiew więc surówka byłaby dla nas smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super surówka do obiadu, wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam, ja jeszcze dorzuciłabym suszonej żurawiny… :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można zamienić rodzynki na żurawinę :)

      Usuń
  6. moje smaki, poproszę o całą zawartość półmiska :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Coś zdaję mi się, że surówka była pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  8. surówka bardzo zdrowa i wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń