2 garście roszponki
3 jajka
100 g sera feta
1 długi ogórek
1 pęczek rzodkiewek
6 łyżek majonezu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wykonanie
Warstwy sałatki.
1. roszponka
2 rzodkiewka pokrojona w plasterki
3 połowa porcji majonezu
4 ogórek pokrojony w dużą kostkę
5 serek feta pokrojony w kostkę
6 pozostały majonez
7 jajko ugotowane i pokrojone w dużą kostkę
8 posiekana natka pietruszki
Smacznego
Smakowita:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńSuper sałatka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńJa z warstwowych sałatek robię jedynie gyrosa, którego uwielbiam, ale jest dosyć ciężki i sycący. Koniecznie muszę wypróbować tej lekkiej, smacznej, wiosennej sałatki idealnej na pyszny posiłek czy jako dodatek. Piękna i kolorowa, no i na pewno wybornie smakuje. Pozdrowieńka :)
OdpowiedzUsuńdziękuję i pozdrawiam :)
Usuńwiosna za oknem i na talerzu:) pięknie się prezentuje taka warstwowa sałatka:)
OdpowiedzUsuńU nas świeci piękne słońce i cieplutko . Pozdrawiam :)
UsuńO coś dla mnie miłośniczki jajek. Lekka, fajna i zdrowa warstwowa :-) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńLekka i kolorowa! Idealna na wiosenną dietę! :)
OdpowiedzUsuńSuper, musiała być pyszna! Warstwowe sałatki ładnie się prezentują, a ta na dodatek ma wiosenne kolory ;)
OdpowiedzUsuńFajne połączenie smaków :) Musiała być pyszna :)
OdpowiedzUsuńPyszna :) I jak ładnie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńTaką sałatkę mogłabym jeść codziennie !
OdpowiedzUsuń