poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Wiosenna sałatka warstwowa

Składniki:

2 garście roszponki
3 jajka
100 g sera feta
1  długi ogórek
1 pęczek rzodkiewek
6 łyżek majonezu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki


Wykonanie

Warstwy sałatki.
1. roszponka
2 rzodkiewka pokrojona w plasterki
3 połowa porcji majonezu
4 ogórek pokrojony w dużą kostkę
5 serek feta pokrojony w kostkę
6 pozostały majonez
7 jajko ugotowane i pokrojone w dużą kostkę
8 posiekana natka pietruszki
Smacznego





14 komentarzy:

  1. Ja z warstwowych sałatek robię jedynie gyrosa, którego uwielbiam, ale jest dosyć ciężki i sycący. Koniecznie muszę wypróbować tej lekkiej, smacznej, wiosennej sałatki idealnej na pyszny posiłek czy jako dodatek. Piękna i kolorowa, no i na pewno wybornie smakuje. Pozdrowieńka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wiosna za oknem i na talerzu:) pięknie się prezentuje taka warstwowa sałatka:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas świeci piękne słońce i cieplutko . Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. O coś dla mnie miłośniczki jajek. Lekka, fajna i zdrowa warstwowa :-) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Lekka i kolorowa! Idealna na wiosenną dietę! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super, musiała być pyszna! Warstwowe sałatki ładnie się prezentują, a ta na dodatek ma wiosenne kolory ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajne połączenie smaków :) Musiała być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Taką sałatkę mogłabym jeść codziennie !

    OdpowiedzUsuń