czwartek, 25 czerwca 2015

Pasta jajeczna z awokado

Dzisiaj zrobiłam pyszną pastę jajeczną, ale taką troszkę inną, bo z dodatkiem awokado.
Polecam  Wam, bo jest naprawdę bardzo smaczna.

Składniki:

6 jajek
1 awokado
1 łyżka majonezu
3 łyżki soku z cytryny
1 czerwona cebula
sól
pieprz ziołowy
1 łyżeczka posiekanego koperku

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, oskubać i zmiksować.
Awokado pokroić na mniejsze kawałki, zmiksować, skropić sokiem z cytryny i połączyć z jajkiem.
Dodać majonez, drobno posiekaną cebulę i koperek.
Wymieszać wszystko dokładnie, doprawić solą i pieprzem.


pasta jajeczna z awokado


6 komentarzy:

  1. Bardzo lubię dodatek awokado w pastach. Super propozycja :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. W takiej postaci pasty jajecznej jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno już nie jadłyśmy awokado ale jeszcze nie próbowałyśmy go z jajkami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne, najczęściej awokado przerabiam na maski do włosów albo do twarzy :)

    OdpowiedzUsuń