Ja przygotowałam dzisiaj z szafranem pierś z kurczaka. Piękny kolor, super smak i polecam Wam również taki obiad.
Składniki
2 podwójne piersi z kurczaka
Marynata
6 łyżek oliwy
sok z 1/2 cytryny
szczypta szafranu
sól
pieprz
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć.
Wszystkie składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć w niej kurczaka.
Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
Patelnię grillową rozgrzać i smażyć na niej piersi z kurczaka z obu stron.
Podawać z ryżem , frytkami lub z ziemniakami.
szafranowy kurczak
Bardzo słoneczny kolor:)
OdpowiedzUsuńŚwietne mięsko :)
OdpowiedzUsuńLubię dodatek szafranu.
OdpowiedzUsuńNadaje szlachetności i aksamitności w smaku.
Pysznie!
Bardzo ciekawie przygotowany kurczak :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię smak szafranu :-)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym skosztowała :)
OdpowiedzUsuńKolor ma przepiękny! :D
OdpowiedzUsuń