niedziela, 7 sierpnia 2016

Grillowany kurczak pod serową kołderką

Szybki sposób na kurczaka z grilla. Można go przygotować na grillu, na patelni grillowej lub na zwykłej patelni. Za każdym razem będzie bardzo smaczny i szybki w wykonaniu.
Idealnie smakuje np z sałatką wiosenną
Sezon grillowy w pełni więc może Wam się przyda taki pomysł na kurczaka.
Polecam!


Składniki
1 podwójna pierś z kurczaka
2 łyżki soku z cytryny
100 g startego zółtego sera
sól
pieprz

Piersi z kurczaka podzielić na kotlety. Każdy z nich skropić lekko sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Ułożyć kurczaka na tacy aluminiowej na grilla  lub na patelni grillowej, a następnie zrumienić z jednej strony, obrócić i zrumienić na drugiej stronie. Na koniec każdy kotlet posypać startym serem i przykryć folią aluminiową. Grillować do rozpuszczenia się sera.

grillowany kurczak pod serową kołderką

3 komentarze:

  1. dałabym jeszcze pomidory suszone na wierzch by było kolorowo:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam grillowane mięsko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie mięsko z chęcią bym zjadła

    OdpowiedzUsuń